Aanbod workshops

Wil je geen hele cursus volgen maar vind je het wel leuk om een dag of dagdeel creatief bezig te gaan? Geef je dan op voor een workshop! Er zijn zowel workshops voor jong als oud.

Ben je met een groep en wil je een activiteit naar keuze in het atelier? Natuurlijk is dat mogelijk! Denk aan bedrijfsuitjes, vriendengroep activiteiten en kinderfeestjes.

Hieronder staan enkele suggesties maar in overleg is veel meer mogelijk. Voor scholen en instellingen is er een aangepast aanbod en prijs. Ik kan ook op locatie workshops verzorgen. Bij interesse stuur een mail naar info@atelierlottejansen.nl

 

Knuffels maken
 

In deze workshop ga je een knuffel maken. Het wordt een klein knuffeltje (pocket model) die overal mee naar toe kan worden genomen en die je op elk moment even erbij kan pakken. De knuffel kan je een gevoel van veiligheid, troost, warme en geborgenheid geven.  De knuffel mag lijken op een dier maar dat hoeft niet. Fantasie heb je hier nodig,  alles is mogelijk!

Voor wie?

Vanaf 8. Geen ervaring nodig. 

Wanneer?

Op afspraak

Duur?

2,5 uur

Kosten?

35 euro

aanvullende informatie

Inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

Repair Café

Op aanvraag komt het Repair Café naar jou toe! 

Tweedehandskleren kunnen worden hersteld, vermaakt of worden opgepimpt door het te bedrukken, borduren of lapjes stof erop te naaien. Eigen kleding kan worden meegenomen maar er kan ook uit kleding worden gekozen.

Eigen kleding kan ook geruild worden, zo wordt er niks weggegooid!

Wil je dat het Repair Café naar jou toe komt? Bijvoorbeeld in de wijk of met een groepje vrienden, familie of collega's? Neem vrijblijvend contact op via de e-mail of telefonisch.  

 

Workshop vilten

Wil je leren vilten of heb je weleens gevilt en spreekt het je gewoon aan? Denk aan een schilderij, een sjaal of poef maken. Wol, water en zeep komen ook aan de pas of je gaat prikvilten.

De workshops zijn geschikt vanaf 8 jaar en kunnen variëren van twee tot vier uur.  De jeugd tot 18 jaar krijgt korting. Informeer naar de kosten. Het is inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers

Enkele mogelijkheden

Schilderij en of akoestisch paneel

Wil je leren schilderen met wol? Het kan een figuratieve of abstracte voorstelling worden, net wat jij wil. Het schilderij kan ook dienen als akoestisch paneel. 

De cactus

Al lijken alle cactussen op elkaar, er zijn toch vele variaties mogelijk! Maak je eigen cactus door te gaan prikvilten. Deze hoef je echt nooit meer water te geven dus makkelijk in onderhoud! Een klein potje waar je de cactus in kan doen krijg je erbij.

Stenen vilten

Elk steentje heeft zijn verhaal. Door er een jasje/laagje om heen te maken wordt het iets persoonlijks. Door te gaan vilten, een proces waarbij je constant in aanraking bent met het materiaal, kom je dichter bij jezelf en bij een ander. Het is een gezellige activiteit met een mooi resultaat en bovendien geschikt voor elke leeftijd!

Bloemen vilten

Van bloemen word toch iedereen gelukkig? Je kunt ze weggeven of jezelf bloemen geven.  Door te gaan vilten, een proces waarbij je constant in aanraking bent met het materiaal, kom je dichter bij jezelf en bij een ander. Het is een gezellige activiteit met een mooi resultaat.

 

Kinderworkshop 'Gekke Boel'

Een gek beest of wezen maken van vilt, wie wil dat nou niet? Het wordt een klein knuffeltje (pocket model) dat overal mee naartoe kan worden genomen.  Het gekke beest mag lijken op een dier maar dat hoeft niet. Fantasie heb je hier nodig, alles is namelijk mogelijk! Een erg leuke activiteit waarbij er kan worden gekozen voor natvilten of prikvilten. 

De workshops is vanaf 9 jaar t/m 15 jaar en duurt 1.5 uur. De kosten zijn 15 euro per persoon en is inclusief materiaal, drinken en lekkers.

Workshop Kleur je Rijk!

In deze twee creatieve workshops van 1.5 uur ga je bezig met kleurbeleving.

Hoe beleef jij kleur? Hoe kan je kleur omzetten in smaak, vorm en welke vibe vind jij daar bij passen? Voor deze gelegenheid werken Dhana Chocolate en Atelier Lotte Jansen samen om met jou dit te gaan onderzoeken. 

Wat ga je doen?

Dhana Chocolate: samen met Danielle ga je onderzoeken hoe kleur zicht vertaald tot smaak, geur en textuur in rauwe chocolade. De chocolade neemt de vorm aan van een reep, deze ga je decoreren. 

Met Lotte ga je een schort of shopper bedrukken met textielverf. Door te associëren kom je tot een diepere laag waarbij je vormen, patronen en kleuren laat samenkomen. 

Wie zijn wij?

Daniëlle Vergonet van Dhana Chocolate staat bekend om haar bijzondere chocolade bonbons en andere tussendoortjes. De producten die ze gebruikt zijn puur en komen rechtstreeks uit de natuur zonder gebruik te maken van geraffineerde suikers.  Een ideale snack voor mensen die op zoek zijn naar een gezond en lekker tussendoortje. 

Lotte Jansen van Atelier Lotte Jansen heeft een textielwerkplaats in Groningen. Het is de plek voor diegene die enthousiast wordt van textiel, kleding en mode! Leeftijd, gender en ervaring doen er niet toe, iedereen is welkom. 

Daniëlle en Lotte kennen elkaar van kunstacademie Minerva, waarbij ze allebei de docentenopleiding hebben afgerond in 2011. 

Na afloop van de workshop Kleur je rijk neemt iedereen zijn unieke kleurrijke reep en een schort/tas mee naar huis! 

Voor wie?

Volwassenen, er is geen ervaring nodig

Wanneer?

Op aanvraag

Waar?

Nieuwstraat 33a, 9801 CR Zuidhorn

Duur?

2x 1,5 uur 

Kosten?

75 euro

Aanvullende informatie

Inclusief materiaal, drinken en een bonbon. 

Workshop Tie Dye

Een basic wit T-shirt wordt afgebonden en geverfd tot een kleurrijk mode-item! Onmisbaar voor de garderobe. Je neemt zelf een wit katoenen t-shirt mee (max. 3 t-shirts mee, een witte hoody van katoen kan ook).

Voor wie?

Vanaf 7 jaar. 

Wanneer?

Op aanvraag

Duur?

1,5 uur 

Kosten?

15 euro 

Aanvullende informatie

Inclusief materiaal (behalve een T-shirt), drinken en lekkers. 

Workshop van trui tot Design

Customize je trui door er een kunstwerk van te maken! Neem je een wollen trui mee? Door te prikvilten kun je de trui decoreren. Denk aan gekke wezens, patronen, oren, schubben of bloemen. Bedenk het en het kan! Neem je een katoenen trui of hoody mee? Ga dan schilderen/bedrukken of maak hele voorstellingen door kleine lapjes erop te naaien met vliesofix. Als je meerdere truien meeneemt kun je ook ze samenstellen en er een nieuwe versie van maken.   

Voor wie?

Vanaf 15 jaar. Maximaal 8 personen.

Wanneer?

Op aanvraag

Duur?

3 uur

Kosten?

47.50 euro per persoon

aanvullende informatie

Neem zelf een trui mee, de rest van het materiaal is inbegrepen. Daarnaast krijg je ook koffie/thee en wat lekkers.

Workshop maak je eigen hoodie

Customize je eigen hoodie

De hoodie is een mode-item geworden. Maak in één dag een hoodie die onderscheidend is van alle andere! Je begint met een uniek ontwerp waarbij je nadenkt over vorm en lijn. 

Voor wie?

Vanaf 15 jaar. Maximaal 8 personen. Het is een workshop voor diegene die al eens achter de naaimachine hebben gezeten. Veel ervaring is niet nodig.

Wanneer?

Op aanvraag

Duur?

 8 uur (kan ook verdeeld over twee dagen)

Kosten?

75 euro per persoon

aanvullende informatie

Inclusief koffie, thee en wat lekkers.

Je kunt gebruik maken van de aanwezige patronen, patroonpapier, machines en gereedschappen van Atelier Lotte Jansen. 

Stoffen en fournituren neem je zelf mee (hoeveel en wat je nodig hebt kan  in overleg).

Workshop dichten zonder richten

Ben je net zo'n poëet als ik en wil je al je wijsheden vastleggen op textiel? Schrijf je dan in voor deze workshop! Je kunt gaan borduren (met de hand of naaimachine), of teksten en vormen bedrukken met textielverf. De spreuken worden bijvoorbeeld verwerkt tot tegeltjes aan de wand.

Voor wie?

Vanaf 13 jaar. Geen ervaring nodig. 

Wanneer?

Op aanvraag

Duur?

4 uur

Kosten?

50 euro

aanvullende informatie

Inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

Maak je eigen sieraden

Tijdens deze workshop maak je een broche of medaillon (hangertje voor aan een ketting). Inspiratie kan zijn bloemen of de herfst, denk aan bladeren, eikels of een vosje. Je maakt de broche of medaillon van vilt, leer en kralenborduurwerk. Je werkt klein maar het is zeker niet lastig om te maken!

Maak een schilderij van je spijkerjas

Je ziet de spijkerjas weer terug in het straatbeeld. Een hartstikke leuk kledingstuk maar ze lijken vaak wel op elkaar. Maak je spijkerjas net even wat anders dan andere door het te zien als canvas voor je schilderij! Je gaat met textielverf aan de slag. Neem zelf een spijkerjas en afbeelding mee (digitaal of geprint) en ga lekker schilderen.

Customize je tas

De shopper (inbegrepen) kan worden bedrukt, geborduurd of met lampjes worden versierd. De herfst kan inspiratie zijn maar eigenlijk maakt het niet uit wat je maakt, als je er maar plezier in hebt!

Wie heeft de broek aan?

In deze gezellige en verbindende workshop ga jij aan de slag om onderbroeken te maken voor wie thuis de broek aan heeft. Als groep krijg je leuke vragen gesteld wat verbindend werkt. Ideaal voor een vrijgezellenfeest voor iedere gender. Ondertussen ga je een onderbroek maken: welk model kies je, welke print en welke kleuren?

Voor wie?

Vanaf vier personen

Wanneer?

Op aanvraag

Duur?

Dagdeel 

Kosten?

47.50 euro per persoon

aanvullende informatie

Inclusief koffie, thee en wat lekkers.

Extra’s zoals wijn, champagne en borrelhapjes zijn mogelijk. Hiervoor wordt een meerprijs berekend. 

Je kunt gebruik maken van de aanwezige patronen, stoffen, patroonpapier, machines en gereedschappen van Atelier Lotte Jansen. 

Gezinsuitje

In deze gezellige en verbindende workshop ga je met je gezin werken aan één kunstwerk van wol. Spelenderwijs werken jullie aan een kunstwerk voor aan de wand. Wil je je kinderen en/of pubers aan het werk zien? Of juist je ouders? Kies dan voor dit gezinsuitje! 

Voor wie?

4-6 personen

Wanneer?

op afspraak (voorkeur voor het weekend)

Duur?

2 uur inclusief een pauze

Kosten?

Volwassenen 55 euro, kinderen tot 18 jaar leeftijd in euro's

aanvullende informatie

Inclusief materiaal, koffie, thee, ranja en wat lekkers.

Extra’s zoals hartige hapjes, lunch e.d. zijn mogelijk. Hiervoor wordt een meerprijs berekend. 

Workshops

Heb je een vraag of interesse in een cursus of workshop?

Bel of stuur mij gerust een e-mail!

Adresgegevens

  • Atelier Lotte Jansen
  • Neutronstraat 7
  • 9743 AM Groningen
  • Nederland
  • Bank: ASN
  • IBAN: NL 06ASNB 8821205886
  • BTW Nr.: NL004415070B08
  • KVK: 87412519

Snel naar

Social Media

Wil je op de hoogte blijven van alle
ontwikkelingen? Volg Atelier Lotte Jansen
dan via onderstaande kanalen:

© 2024 Atelier Lotte Jansen | Alle rechten voorbehouden Privacy | Algemene Voorwaarden

Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te kunnen verbeteren. Privacy